20 Kasım 2019 Çarşamba

Mutfakta hayatınızı kurtaracak 25 pratik bilgi

Mutfakta yemek ya da temizlik yaparken çok işinize yarayacak püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte her kadının mutlaka bilmesi gereken 25 mutfak hilesi 

Lezzetli patates için...

Lezzetli patates için...

Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.Hem rengi sapsarı kalır,hem de lezzeti daha da ön plana çıkar. 
Lezzetli salatalar için...

Lezzetli salatalar için...

Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz,evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağı eklemelisiniz.
Beşamel sos yaparken...

Beşamel sos yaparken...

Tuz bazen sütü keser.Bu nedenle,beşamele ve diğer sütlü soslara,kıvamı bulduktan sonra tuz ekleyin.
Ciğer kızartırken...

Ciğer kızartırken...

Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için,kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyiniz.
Tuzun ayarı kaçtıysa...

Tuzun ayarı kaçtıysa...

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın.Fazla tuzu kesecektir.
Pilavı tekrar ısıtırken...

Pilavı tekrar ısıtırken...

Pilavınızı tekrar ısıtırken,bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini korur.
Domatesi kolay soyabilmek için...

Domatesi kolay soyabilmek için...

Domatesin kabuğunu kolay soyabilmek için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzeyinde gezdirin.
Çatlamış yumurtayı haşlamak istiyorsanız...

Çatlamış yumurtayı haşlamak istiyorsanız...

Çatlamış yumurtayı haşlamak için, çatlamış yerine bir dilim limonu sürünüz. Ardından yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya (kaynar değil) batırınız.Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yumurtanız hazır hale gelecektir.

Yorumlar


EmoticonEmoticon