21 Kasım 2020 Cumartesi

Balığın Faydaları Nelerdir


Hem lezzetli oluşu hem de görüntüsüyle sofraları süsleyen balık aynı zamanda hastalıklara karşı şifa kaynağı oluyor.

Balık kolesterolü düşürür, metabolizmayı güçlendirir, cildi güzelleştirir, eklem sağlığı gibi birçok hastalığa şifa olur. Düzenli olarak balık tüketmek kalp hastalıkları riskini de önemli ölçüde azaltmaktadır.

Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda balığın insan vücudu üzerinde faydalarını ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmalar sonucunda balığın faydalarının zararlarından yanında çok az olduğu sonucuna vardı.

Araştırma sonuçlarına göre balığın faydaları saymakla bitmiyor. Araştırmalar, balık yemenin kalp hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor.

Yağ oranıyla zengin olan balıklar daha çok omega 3 içerdiğinden sağlığa daha yararlı. Uzmanlar haftada iki defa balık yemeyi öneriyor.

İşte balığın insan vücuduna yararlarından bir kaçı

1- Balık, protein, D vitamini ve bir çok element açısından zengin bir besin kaynağıdır.

2- İçerisinde bulunan fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesine yardımcı olur.

3- Sağlıklı dişler ve diş etleri yapısının oluşmasına yardımcı olur.

4- Cildinizi güzelleştirir.

5- Dayanıklı saçlara sahip olursunuz.

6- Bakteriyel enfeksiyonlara karşı direnç kazandırır.

7- Kolesterolü düzenleyerek kalp krizinin önlenmesine yardımcı olur.

8- Nişasta ve yağların parçalayarak vücutta kullanılmasını sağlar.

9- Eklem sağlığına faydalı olur.

10- Şeker hastalığı tedavisinde kullanılır.

11- Şizofreni ve depresyon belirtilerini azaltır.

12- Yanık tedavisinde de fayda sağlar.

13- Migren üzerinde faydalı etkisi olduğu da kanıtlanmıştır.

14- Glokom (göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisinde faydalıdır.

Yorumlar


EmoticonEmoticon