14 Şubat 2020 Cuma

Polen Nedir? Faydaları Nelerdir?



İnsanların vücutlarında hastalıklar oluştuğunda şeker yiyormuş gibi Antibiyotik almaya çok fazla alışkındırlar. Antibiyotikler uzmanlara göre zorunlu olmadıkça alınmaması gereken ilaç gurupları arasında yer almaktadır.

Birkaç gün içerisinde hastalığın iyileşmesine yol açsa da alınmaması daha iyidir. Peki Antibiyotiklerle aynı etkiyi gösteren bir besin kaynağı var desek ne dersiniz? Bu madde arı polenleridir. Arılar tarafından çiçeklerden toplanan ve yavrularına yedirilen bu polenler Antibiyotikler kadar faydalıdır. Polen Nedir? Arıların çiçeklerden topladıkları erkek üreme hücrelerine polen denmektedir.

Polenin faydaları nelerdir?

Bilim adamlarının çok geç fark ettiği polenler, arılar tarafından çiçekten çiçeğe dolaştırılan ilginç bir besin kaynağıdır. Bu götürmelerde bitkilerin üremelerine yardımcı olmaktadır. Bunun yanında arılar polenleri kendi kovanlarına da götürür ve yavrularını beslerler. Bilim adamlarının polenleri keşfettikten sonra insanlar polenleri kovanlardan toplamaya başlamış ve yararlı olduğu için yemeye başlamışlardır.

Arı polenin özelliği ve önemi nedir?

Polenler kovanlardan alındıktan sonra kurutulur ve besin kaynağı haline getirilir. Genellikle sarı olan polenlerin mavi, kırmızı gibi renkleri de oldukça fazlaca görülmektedir. Polende Bulunan Vitaminler ve Mineraller Polenlerde 22 çeşit aminoasit, 27 çeşit madensel tuz, hormonlar ve enzimler bulunmaktadır. Polenlerde bilinen tüm vitaminlerin olduğu da saptanmıştır.

A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H, P, PP’dir. Polen Kullanımı Hakkında Bilgi Polenler sabah kahvaltılarından önce yenilmelidir. Bu mümkün değilse akşam yemeğinden 4 saat sonra ılık su ile birlikte alınmalıdır.
Yorumlar


EmoticonEmoticon