14 Şubat 2020 Cuma

Kuşburnu çayı faydaları nedir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır?


Kuşburnu çayı nasıl yapılır, Kuşburnu çayı özellikle kış aylarında tercih edilen büyük bir vitamin kaynağıdır. C vitamini açısından oldukça yoğun olması nedeni ile soğuk algınlığı ile mücadele etmekte birebirdir. Sonbahar zamanlarında dallarından toplanan kuşburnu kış ayının gelmesi ile birlikte çay halinde kullanılır. Bugün sizlere taze kuşburnu çayı nasıl yapılır onu anlatacağız. Öğreneceğiniz kuşburnu çayı tarifi sayesinde kış ayını sağlıklı bir şekilde geçireceksiniz.


Kuşburnu çayı, eski zamanlarda özellikle Asya bölgesinde bazı hastalıkları tedavi amacı ile kullanılırmış. Kış aylarında artan hastalıkları kuşburnu çayı içerek geçirirlermiş. Paketlenmiş halde de satılan kuşburnu çayının taze toplanmış olarak kullanılması daha önemlidir. Kuşburnu çayı tarifine geçmeden önce gereken malzemeleri bir sıralayalım.

Kuşburnu çayı tarifi için gereken malzemeler


  • Dalından taze kopartılmış kuşburnu
  • Sıcak Su

İki malzemeden oluşan kuşburnu çayının hazırlanışı oldukça basittir. Bu iki malzememiz ve bir de kasemiz hazırsa gelin yapılışına geçelim.


Kuşburnu çayı nasıl yapılır?

Öncelikle avucunuza bir tutam taze toplanmış kuşburnu alın. Daha sonra aldığınız burnunu bir kâsenin içerisine bırakın. Önerimiz ısıya dayanıklı sürahilerdir. Daha sonra kuşburnun üzerini tamamen kapatacak düzeyde sıcak su ekleyin. Tüm bunları yaptıktan sonra en az 15 dakika kuşburnunu kaynamış suyun içerisinde bekletin. 15 dakika kadar bekleyen kuşburnu suyun üzerine doğru dik bir şekilde duracaktır.

15 dakika sonrasında istediğiniz servis kaplarına ekleyerek kullanabilirsiniz. Taze kuşburnu tarifinde dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Suyunuz önceden ısınmış olmalı yani ocak üzerinde bu işlemi yapmamalısınız. 15 dakika demlenme işleminden sonra kuşburnu çayınızın sıcak kalmasını istiyorsanız çaydanlığınızın üst kısmına alacak kısık ateşte sıcak tutabilirsiniz. Bu noktada suyun kaynamamasına dikkat edin.

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Kuşburnu çayı Asya bölgelerinde özellikle Türkiye ve Çin’de kış aylarında oluşan hastalıklardan kurtulmak için kullanılır. İçeriğinde bulunan yoğun C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ile mücadele edilebilir. Kuşburnu çayını taze olarak tüketmek beklemiş olarak tüketmekten daha faydalıdır. İsteğe göre bir bardak bile yapabileceğiniz bu çayı yetecek kadar yapmanızda fayda var. Vitaminlerinden ve yararlarından faydalanabilmek için bu şekilde bir yönelimde bulunmak alacağınız sonucu iyi bir hale getirecektir.

Taze kuşburnu çayı nasıl yapılır öğrendiğinize göre hiç zaman kaybetmeden uygulayın ve faydalarından yararlanmaya başlayın. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar


EmoticonEmoticon