17 Şubat 2020 Pazartesi

Beyaz Sirkenin Kullanıldığı Alanlar ve Temzilikteki Etkisi


Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biri hem temizlik yapıp hem de kimyasal uzak durmaktır. Kimyasallarla yapılan temizlik mükemmel sonuç verse de kalıntısı insan sağlığı açısından kötü sonuç vermektedir. Özellikle ev hanımları kimyasal olmadan temizliğe yönelmiş durumdadır. Kimyasal olmadan kullanılan yöntem beyaz sirkedir. Beyaz sirke nerelerde kullanılır? Beyaz sirke ile turşu yapmak mümkün müdür? 


Beyaz sirke kokusu nasıldır?

Beyaz sirke temizliğin her alanında kullanılmaktadır. Tuvalet, banyo, koltuk, kanepe, cam yani evin her köşesini beyaz sirke ile temizlik yapılabilir. Beyaz sirke günümüzde hemen her evde yerini almaya başlamıştır.

Beyaz Sirke Nerelerde Kullanılır?

Beyaz sirke kullanımı o kadar fazladır ki say say bitmez. Evin her köşesinde. Tuvalet banyoda kireç çözücü, camlarda su lekelerinden kurtulmak için, mutfakta yağ çözücü olarak kullanılmaktadır. Beyaz sirke ev temizliği haricinde de kullanılabilmektedir. Örneğin duşta banyoda kullanılan suyun içerisine birkaç damla beyaz sirke eklenmesi halinde negatif enerjilerden arındırdığı fark edilmiştir.

Beyaz Sirke Kokusu Nasıldır?

Ev hanımlarının beyaz sirke kullanımında aklına gelen ilk sorulardan biri kokusudur. Beyaz sirkenin kokusu üzüm ve elma sirkesine bakarak daha hafiftir. Temizlik sonrasında kalıcı bir kokusu olmamaktadır. Bu sebeple de sirkenin keskin kokusunu düşünerek temizlikte kullanmaktan kaçınmak gereksiz bir düşünce olacaktır. Günümüzde artık sirkeli temizlik ürünleri üretilmektedir. Belirtmek gerekir ki bu ürünler beyaz sirkeden faydalanılarak üretilmekte olup farklı renk ve ambalaja bürüyüp suni kokular eklenmesinin dışında bir farklılığı yoktur. Buna rağmen fiyatları beyaz sirkenin oldukça üzerindedir.

Beyaz Sirke İle Turşu Yapmak

Beyaz sirke ile tuşu yapılabilir. Her zaman yaptığımız turşu tarifine göre turşuyu kurmak mümkündür.

Turşu haricinde sirkenin kullanıldığı her yerde beyaz sirke kullanmak mümkündür.
Yorumlar


EmoticonEmoticon