10 Şubat 2020 Pazartesi

Altın Çilek Nedir? Faydaları Nelerdir?

Her yerde ne kadar faydalı bir besin olduğu söylenmekte olan altın çilek, İsrail ve Güney Afrika başta olmak üzere birden çok yerde bolca yetiştirilmektedir.


Bunların yanı sıra Türkiye, yani ülkemizde de bolca yetiştirilmekte olan altın çilek ne kadar da faydalı olsa her şeyin fazlasının zarar olduğunu biliyorsunuz. Altın çilekten bir gün içerisinde çok fazla alınması size yarardan çok zarar getirecektir. Altın çileğin faydalarını saymak istiyorum.


Altın Çilek Faydaları Nelerdir?

Bu harika meyveden yeterince tüketildiğinde antioksidan oranlarınız zirveye ulaşacaktır. Ancak belli miktarda tüketilmesine çok dikkat edin.Yani eğer ne kadar yediğinize dikkat etmezseniz zararları olacaktır. 

Eğer şeker hastası bir yakınınız var ise bu meyve tam ona göredir. Derhal gidip ona teslim etmeniz çok yararlı olacaktır. Yüksek lif oranına sahip meyveleri biliyorsunuzdur. Altın çilek bu kategoride zirvede yer almaktadır. 

Eğer lif ihtiyacınız var ise altın çilek sizi bekliyor. Kim kilo vermek istemez ki? Kilo verdiren bu meyve gerçekten birçok yararı olduğunu göstermektedir. Kilo vermek isteyen tüm bayanların gözden geçirmesi önerilir.

Kan dolaşımını hızlandırmanız gerektiyse altın çileğe ihtiyacınız olduğu kesindir. Altın çilek yüksek oranda kan dolaşımınızı hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Eğer yediklerinizi daha hızlı yakmak istiyorsanız altın çilek sizin için var. Metabolizmanıza ciddi yararlı etkilerde bulunan bu meyvenin bu faydası gerçekten birçok faydadan sadece bir tanesidir. 

Yaşlanmaktan korkuyor musunuz? Biraz daha genç gözüksem keşke mi diyorsunuz? Altın çilek bu konuda da yanınızdan ayrılmıyor. Çünkü altın çilek bitkisi yaşlanma karşıtı bir ilaç ile yan yana koyulabilir. Bu ilacın yaşlanmayı son derece yavaşlatma yeteneği de vardır.

B1, karoten, B2, C ve son olarak B3 vitaminlerini içinde bolca bulundurduğu gerçeği de göz ardı edilmemelidir. Hepsinin yanında ağrı kesici etkiye de sahip olan altın çilek, ağrı çekenlerin yanında bulundurması gereken bir ilaçtır.Astıma düşman olan bu çilek astım hastaları için bir deva niteliğindedir. 
Anti bakteriyel özelliğe sahip olması bir başka faydasıdır. 

Kanserlerin ilerleyişini bir nebze de olsa durdurucu bir etkiye sahiptir. Lösemiyi durdurduğu bir gerçektir. Sıtma nöbeti geçiren hastalarımız için tavsiye edilmektedir.
Yorumlar


EmoticonEmoticon